potgrond

Welke potgrond heb ik nodig?

Potgrond is een verzamelnaam voor verschillende soorten grond.

Potgrond wordt geproduceerd in verschillende samenstellingen met verschillende toepassingen.

Voor een optimale groei en bloei is het van belang om de juiste potgrond te kiezen.

Florentus heeft voor elke toepassing de juiste potgrond.

Catalogus: Brochure Florentus

 

Universele potgrond.

Deze potgrond is samengesteld op basis van tuinturf, turfstrooisel en meststoffen op basis van calcium en magnesium.

Universele potgrond is prima geschikt voor het op- en verpotten van planten in huis en tuin.

De potgrond bevat voeding voor de eerste 6 weken.

Potgrond langwerkend.

 Langwerkende potgrond is een luchtige potgrond waarbij een gecoate langwerkende meststof is toegevoegd.

De gecoate meststof zorgt voor een gedoseerde afgifte van de meststof, waardoor de plant ongeveer 6 maand voeding krijgt. Wat zorgt voor een optimale groei en bloei gedurende 6 maanden.

Kokospotgrond.

 Bij kokospotgrond is kokosvezel en kokosgruis toegevoegd. Dit zorgt voor een betere wateropname, en houdt het water ook langer vast. Hierdoor hoeft er minder vaak water te worden gegeven. Kokospotgrond kan gebruikt worden voor aanplanten en oppotten van planten in pot, bak of tuin.

Rododendrongrond.

 Voor zuurminnende planten zoals rododendron, azalea, skimmia en heideplanten wordt rododendron potgrond gebruikt. Deze potgrond heeft een lage zuurgraad, wat zorgt voor een optimale groei en bloei. Toepasbaar in pot en tuin.

Hortensiagrond.

 Hortensia potgrond heeft een aangepaste pH en extra organische voeding, wat zorgt voor een langdurige bloei. Toepasbaar in pot en tuin.

Bemeste tuinaarde.

 Bemeste tuinaarde is geschikt voor aanleg, ophoging en onderhoud van uw tuin. Het verbeterd de grondstructuur. Bemeste tuinaarde is niet geschikt om rechtstreeks planten in te poten, gebruik daarvoor potgrond.

 

100% plantaardige potgrond van amica.

 De plantaardige en biologische producten van amica zijn vrij van dierlijke componenten en daarom geschikt voor veganisten. Bovendien bevatten de producten geen chemische en kunstmatige toevoegingen die het natuurlijke ecosysteem verstoren. De 100% organische aarde stimuleert een rijk en gezond bodemleven wat zorgt voor een natuurlijke balans van de bodem.

Amica plantaardige potgrondmix: Voor planten in potten zowel binnen als buiten met natuurlijke groeikracht.

Amica plantaardige tuinaardemix: Voor bodemverbetering voor sier- en moestuin met natuurlijke groeikracht

Amica plantaardige moestuinmix: Voor het kweken van groente, fruit en kruiden met natuurlijke groeikracht.

Keurmerk Goede Grond.

 Groei is weinig waard als de continuïteit en kwaliteit niet kan worden gewaarborgd. Een groot gedeelte van de Florentus producten draagt daarom het Keurmerk Goede Grond.

Keurmerk Goede Grond is een onafhankelijk keurmerk voor potgrond en is ontwikkeld om de kwaliteit en gebruiksveiligheid van het product te waarborgen. Maar dat is niet alles, ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, oog voor milieuaspecten en verantwoording van productbeheersing zijn onderdeel van het keurmerk. Meer informatie, specifieke uitgangspunten en eisen vindt u op www.keurmerkgoedegrond.nl

 

Voeg me toe aan wachtlijst We zullen je informeren wanneer het product weer voorradig is. Laat hier je email adres achter om je te informeren.